Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

szeretet....

2013.08.19

"Tulajdonképpen hogy terem a szeretet? - kérdeztem egyszer anyát.
- Magról vetik - nevetett rám.
- És honnan szerzik hozzá a magot?
- Nem kell azt szerezni. Belőlünk magunkból pereg. S megfogan a tenyér simogatásában, a szem pillantásában, minden ölelésben.
- Öntözni nem is kell?
- Dehogynem. Jó szóval.
- Nem könnyel?
- Ments ég. A könny sós, és a só kimarja a kis szeretetpalánta hajtásait.
- Hát palántázni kell a szeretetet?
- Palántázni bizony. Elültetni még a szikes talajba is. Mert ha nem terem szeretet, kihűl a föld.
- Úgy érted, hasztalan a nap heve, ha belülről nem fűt semmi se?
- Igen, így értem, mert emberközpontú világban élek, és emberként gondolkodom.
- Elsősorban mi hát a szeretet?
- Biztonság. Ha szeretnek és szeretsz, mindig van szövetségesed.
- És mi a szeretet másodsorban?
- Erő. Ha feltöltődsz vele, könnyebbnek érzed a batyut, mit az élet a válladra rakott.
- Szeretni mégsem mindig boldogság. Néha gyötrelem.
- Az élet már ilyen. A mohamedán szőnyegszövők, ha elvétik a mintát, meg sem kísérlik kijavítani a hibát, mert tudják, hogy csak Allah tökéletes.
- Mégis érdemes szeretni?
- Csak azt érdemes."

Kun Erzsébet

 

Angyalok segítik életed....

2013.08.19

Azt mondják, hogy születésünk pillanatában kapunk magunk mellé egy angyalt is...aki segít, óv, véd, oktat, figyelmeztet....a jó oldalunk, ha hagyjuk, ha hisszük, ha akarjuk..... én nagyon sok mindenben hiszek...nekem három eltávozott angyalom is van, mesélek, kérek, óvom emlékeimben őket, az angyalokhoz költözött mamák, és apukám keresztanyja, akihez születtem, akinek nem adatott meg a gyermekáldás, így én voltam a mindene, nekem pedig ő .-) beszélgetünk néha,csak úgy magamban, meditálva....hiszem, hogy segít, hogy terel, hogy utat mutat...én hiszek bennük., hogy még velem vannak, nem a testük, de a lelkük....

 

ikrekkel az élet

2013.08.17

Gyermeket szülni és nevelni nem éppen az élet legkönnyebb feladata. A maga csodája mellett számos nehézséget is tartogat. És mi van azokkal, akik rögtön kettővel kezdenek? Milyen az élet ikrekkel? Dupla az öröm, de vajon a nehézség is az?

 

Homályos elképzeléseink vannak róla: „belehalunk” a feladatba, nem bírjuk tejjel, soha nem alszunk… Nagyjából ezeket gondoljuk arról, milyen lehet ikreket nevelni. A rossz hír, hogy az első pár hónap valóban nem egyszerű, de ha nem akarunk maximalisták lenni, kivitelezhető. A jó hír, hogy a kezdeti nehézségek után bizony könnyebb ikreket nevelni. Még ha ez nem túl hihető is…

 

7 kifogás, ha a férfi nem akar komoly kapcsolatot: ne dőlj be neki!

2013.08.17

Nem minden bimbózó románcból lesz hevesen lángoló szerelem, és ez így is van rendjén. A laza kapcsolat nem feltétlenül fordul komolyra, és ha ez mindkettőtöknek megfelel így, nincs min töprengened. Ha azonban te már készen állnál arra, hogy tovább lépjetek, a férfi azonban halogat és hárít, érdemes elgondolkodni rajta, van-e értelme várni rá. Ha az alábbi kifogásokkal kábít, biztosan nincs, mert valószínűleg soha nem jön el nála a pillanat, amikor ő is komolyabb érzelmeket táplálna irántad.

 

Gyereket szeretnék,de mikor szüljek?

2013.08.15

A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év felett szülő nők aránya. Minél később szül azonban egy nő, annál nagyobb a szövődmények aránya, de aki a kitolódott gyermekvállalásra tudatosan készül, csökkentheti a kockázatokat.

 

Anyukák mondták, a gyermekvállalás kapcsán....

2013.08.14

Készült egy lista...mivel az újságban ott ér véget a történet, hogy akkor irány a szülőszoba... amjd a többit adja ez élet, a gyakorlat, a mindennapok...hát olvassunk bele...

 

csak optimistán....

2013.08.13

ennyire egyszerű...pozitív gondolat, pozitív dolgokat teremt....

"Légy olyan hálás a Létezésnek, amennyire csak lehetséges - apró dolgokért is, ne csupán a nagy dolgokért... a puszta Lélegzésért. Semmilyen jogos követelésünk nem lehet a létezéssel szemben, ezért minden, amit kapunk: Ajándék.
Legyen benned egyre több és több Hála és Köszönet; engedd, hogy ez legyen benned a legmeghatározóbb. Légy hálás Mindenkinek.
Ha megérted a hálát, akkor hálát érzel azokért a dolgokért, amelyeket társaid pozitívan tettek. Sőt azokért a dolgokért is hálás vagy, amelyeket Megtehettek Volna, de nem került rá sor. Hálát érzel azért, mert valaki segített neked - ez csupán a kezdet. Majd hálát kezdesz érezni azért is, mert valaki nem ártott neked - megtehette volna; kedves volt tőle, hogy nem tette meg.
Amint egyszer megérted a hála érzését, és engeded mélyen magadba ivódni, mindenért hálás leszel. És minél hálásabb leszel, annál kevesebbet panaszkodsz és morogsz. És ha egyszer eltűnik a panasz, eltűnik a boldogtalanság is.
A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb Titok, amit meg kell tanulnod."

(Osho)

 

Mai trend, avagy hogyan alakulnak a párkapcsolatok

2013.08.13

Van már jó pár esztendő a hátam mögött...majd ahogy közeledik egy újabb szülinap, következik egy gyors mérlegelés is....csak úgy-ahogy...az évek, a rutin és a tapasztalat arra a következtetésre enged, hogy nincs meg az emberekben valami...ami a dolog savaborsa kellene, hogy legyen.... félvállról vesszük, elment? majd jön másik...jobb lesz?kit érdekel, majd jön másik és így tovább....ismerős?

 

és boldogan éltek, till the end.... ? de hogyan?

2013.08.12

Amikor az ember gyermeke maga mögött tud már jó pár évet, a tapasztalat néha képes győzni a szív felett....vagy mégsem?

 

melyik út a jó út?

2013.08.12

Vannak emberek, helyek, érzések.... minden nap tartogat valamit.... ha vannak kérdések és figyelünk, érkezik a válasz is..... vannak közösségi hálók, melyek előhoznak "ismerősöket" a múltból...és egy beszélgetés által olyan történetek kerülnek elő, melyek már rég a múltba vesztek, hogy helyt adjanak az újnak..... némely elég tanulságos... változtatni a múlton már nem fog, de megértet pár eseményt.... ami persze másképp alakult volna, ha azt akkor tudjuk, de valami oka volt annak, hogy akkor nem tudtuk.... de jóvá tehetjük-e a múltban elkövetett hibákat? kaphatunk-e újabb esélyt arra, hogy jobbá váljunk ezen hibák által? I hope .......

 

"Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson, gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon."
Dalai Láma

 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »